Meidän piti myydä asunto ja auto ja muuttaa Helsingin Meilahteen! Haaveissa siinsi autoton autuas ah-niin-ihana kaupunkielämä. Helsingissä voisimme elää ilman omaa autoa ja kulkea ratikalla, bussilla tai pyörällä kahvilasta kahvilaan ja vain nauttia elämästä!

Tuolloin ajatus ja oletus oli, että Oulussahan ei missään nimessä pärjää ilman omaa autoa. Ainakin talvella lähtee varmasti hermot, jos ei pääse Bauhausiin samantien kun haluaa!! Tai mitäs sitten kun sataa kaatamalla vettä ja on just kihartanut hiukset? Helsingin kantakaupungissa ei olisi mitään ongelmaa mutta Oulussa todellakin olisi.

AvisBudget Gruop ja eka vuokra-auto

Pyöräretkellä

Mutta: sitten tuli lapset, uupumus ja vastaan käveli viehättävä rintamamiestalo. Omista
haaveista ja suunnitelmista poiketen ostimme talon Oulusta ja asetuimme Kastelliin. Samalla myimme auton ja päätimme haastaa Oulun kaupungin: voisiko täällä asua ja elää ilman omaa autoa??

Laatikkopyörällä ruokakaupassa

Kimppataksi Kyydillä keskustaan: 4 euroa

Talvipyöräilyä

Matto-ostoksilla ilman autoa

Nyt meidän nelihenkinen perhe on liikkunut paikasta toiseen ilman omaa autoa jo pian kokonaisen vuoden!! Haastoimme Oulun pyörätiet, julkisen liikenteen ja taksipalvelun enkä voi kuin kehua kotikaupunkiani! Elämä ilman omaa autoa on ollut ihanaa, helppoa ja huoletonta! Pyörä kulkee sinne minne ikinä jaksaa polkea, bussi kyyditsee jonnekin ja Kyytitaksi minne vaan!

Kävellen lähipostiin

Ruokakaupassa ilman autoa

Olemme vuoden aikana polkeneet ainakin miljoona kilometria ja säästäneet samalla lähes 5000 euroa ihan oikeaa rahaa! Olemme edelleen mieheni kanssa ihan hyvissä väleissä ja lapsetkin ovat säilyneet täysijärkisiä tästä kokeilusta. Vaikka välillä sunnuntaisin kaatosateessa Tyrnävälle bussilla kulkiessa omaa autoa onkin ollut ikävä, olemme päättäneet virallistaa autottoman elämän kokeilumme autottomaksi elämäksi.

leuhkasti ekstraluokassa anatuden kanssa

Minä matkustin aamulla Kyydillä rautatieasemalle, josta hyppäsin Helsingin junaan. Miten sinä kuljet? Bussilla? Pyörällä? Autolla? Kävellen? Taksilla?

Mieti miten sinä kuljet, ota kuva Instagramiin hashtagilla #mitenkuljet ja osallistu kilpailuun!

Liikkujan viikolla ajalla 16.-22.9 ladattujen kuvien lähettäjien kesken arvotaan kolme kausilippua, joilla voi matkustaa rajattomasti Oulun joukkoliikenteessä 30 vuorokauden ajan kaikilla matkustusvyöhykkeillä (arvo 90 €/kpl) sekä tietenkin muita jänniä ylläripalkintoja!

Mainokset