Puolivuotta mennä hurahti ja hyvin ollaan pärjätty ilman omaa autoa!

Huonosti nukutun yön jälkeen kiljuvia kakaroita loskapaskassa päiväkotiin pyöräillen on oman auton kaipuu iskenyt joskus kovastikin päälle, mutta muuten pahin pyöräilykausi on selätetty pääosin hymyssä suin!

viimeinen reissu omalla autolla syyskuussa 2016
rautakauppassa ilman autoa

 

mattokaupoilla ilman omaa autoa
laatikkopyörä saapuu perheeseen syyskuussa 2016

Autoton elämä vaatii asennetta. Sissimeinigillä tässä ei ole menty, mutta tietynlainen uuden opettelu vaatetuksen, ajankäytön ja logistiikan suhteen on vaatinut motivaatioita.

Kun huoltaa pyörää, pukee säänmukaiset ulkovaatteet päälle eikä yritä ehtiä sataan paikkaan saman päivän aikana, saa palkaksi punaiset posket, hyvän mielen ja rauhallisen elämän.

bussia odotellen
linja-autossa matkalla kesustaan
junassa

 

taksissa
pulkassa
laatikossa
talvisella pyöräilyretkellä

Ollaan miehen kanssa oltu tosi yllättyneitä siitä kuinka helppoa, helpottavaa, hauskaa ja rauhallista autoton elämä onkaan ollut. Kun ei voi käydä kaupungin viidellä eri nurkalla saman päivän aikana tulee ostettua vähemmän tavaraa, tavattua ystäviä kunnolla, liikuttua ja pysähdyttyä matkan varrella olevaan leikkipuistoon.

Autottomana tulee elettyä enemmän siinä kuuluisassa the hetkessä!

Välillä ollaan käytetty taksia tai hypätty kavereiden kyytiin. Junalla on menty mummolaan ja lentsikalla Helsinkiin. Ihanaa näissä kaikissa kulkuvälineissä on se, että niihin ei ole mitään sidettä, mitään ei tarvi omistaa, missään ei ole raha kiinni! Sen kun vain hyppäät kyytiin ja hyppäät pois!

paljonko mahtuu ostoksia pyörään?
päiväkotiin!

 

 

kotiinkuljetuksella multaa pihaan!

 

Autottomuuden kustannukset/ 6 kk:

– juna: 150 e
– bussikortit: 120e
– taksi: 200 e
– pyöränhuolto: 50 e
– bensarahoja kavereille kiitoksena kyydistä: 100 e

Keskimäärin kulut kuukautta kohden ovat olleet noin 105 euroa. Vuositasolla autottomaan elämään pyöränhuoltoineen kuluu siis ylöspäin pyöristetysti vain noin 1500 euroa!

Omaa autoa ei ole tullut niin suuri ikävä, että siihen huolto-, korjaus- ja yllärirumbaan haluaisi enää lähteä mukaan. Toistaiseksi pysymme siis vielä autuaan autottomina ja onnellisina!

Mukavaa alkanutta erinomaista pyöräilyviikkoa!

Mainokset