Ollaan oltu nyt puolivuotta ilman omaa autoa – ja hyvin on mennyt! Mieskin on ollut ihan ihmeissään kun ei ole kaivannut omaa kaaraa kankun alle! Autottomuuskokeilu siis jatkuu hyvillä mielin kohti alati paranevia pyöräilykelejä.

Olemme viimeisten kuuden kuukauden aikana mennet pari kertaa taksilla rimpsalle, leffaan ja lentokentälle mutta joululomalla tarvitsimme ensimmäistä kertaa taksia lasten kanssa kulkemiseen. Tarkoitus oli päästä Kempeleen Leo-leikkimaahan, jonne on meiltä 16 km matkaa. Linja-autolla Oulun joukkoliikenne olisi kyydinnyt meidän Kempeleeseen tunnissa, joten päädyimme tilaamaan taksin.

Tilasimme lastenistuimen, jonka taksi haki keskustasta 15 euron hintaan – kiitos siitä. Miksi lasten turvallinen kuljettaminen maksaa ekstraa?!?

Taksimatka meni hienosti lämpimässä autossa körötellen ja samalla lastenistuimen hirveästä hinnasta miehen kanssa tapellen… Leo leikkimaa oli superkiva paikka ja viihdyimme siellä koko päivän!

Kotiin lähtiessä päätimme luottaa linja-autoon ja kävelimme bussipysäkille odottelemaan bussia, joka ei koskaan tullut. Nopea vilkaisu googlemapsiin ja pikajuoksua rattaineen lapsineen kasseineen päivineen toiselle pysäkille – ihan vain myöhästyäksemme bussikyydistä traagiset sata metriä. Luovutimme hetkeksi kyytimetsästyksen ja haimme ruokakaupasta vauhtia seuraavaan bussiin, jolla vihdoin ja viimein pääsimme kotiin.

Vaikka reissu kesti koko päivän ja vaikka bussit ajeli huolellisesti meistä ohi ei kellään missään vaiheessa palanut pinnan ihan totaalisesti. Kun omaa autoa ei ole matkustamiseen on pakko suhtautua kevyesti ja varata menemisiin aina kunnolla aikaa. Oman auton paradoksi onkin siinä, että kun joka paikkaan pääsee milloin huvittaa tulee aina kiire, riita tai vähintäänkin kolari.

Reissu 16 km päähän ja takaisin maksoi: 35€ taksimatka, 15€ lastenistuin, 8€ bussi, leikkimaa 24€.

Elämä ilman autoa jatkuu.

 

 

Mainokset